Browsing by Author "Çalkan Sağlam, Özlem"
Now showing items 1-5 of 5
-
Asmada dormant dönemde alınan gözlerin meristem kültürü çalışmalarında kullanılması üzerine bir araştırma
Karakaş, Serhan (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Türkiye, bağcılık için dünyanın en elverişli iklim koşullarına sahip ülkelerinden birisidir. Üzüm (Vitis vinifera L.), ülkemizde en çok yetiştirilen meyve durumunda iken dünyada üçüncü sıradadır. Türkiye kuru üzüm ... -
Bazı Üzüm Çeşit ve Amerikan Asma Anaçlarında Sıcak Su Uygulamasının Aşılı Çeliklerde Kallus Oluşumu Üzerine Etkileri
Sağlam, Hayri; Çalkan Sağlam, Özlem (ISPEC, 2020)Bu çalışmada, sağlıklı asma fidanı üretiminde Agrobacterium vitis eleminasyonu amacıyla yapılan sıcak su uygulamasının aşılı çeliklerde kallus oluşumuna etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada 99R ve Ramsey anaçlarına ... -
Bilecik’te yetiştirilen bazı yöresel üzüm çeşitlerinin fenolik madde içeriklerinin belirlenmesi
Mert, Emre (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023)Bu çalışma, Bilecik ilinde yetiştirilen 7 yöresel üzüm çeşidinin (Ağ Üzüm, Alibeyli, Böğrül, Eski Kara, Kartal Çavuş, Recep Sert ve Yeşil Tiryaki) fiziksel ve kimyasal özellikleri ile birlikte fitokimyasal özelliklerinin ... -
BİLECİK İLİ ASMA GENETİK KAYNAKLARININ BELİRLENMESİ
Sağlam, Hayri; Çalkan Sağlam, Özlem (Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 2018)Ülkemiz, birçok diğer meyve türünde olduğu gibi, asmanın da ana vatanı içerisinde yer almaktadır. Bu durum ülkemizin hemen her bölgesinde asmada geniş bir çeşit varyasyonu oluşturmuştur. Ülkemizin diğer bölgelerinde ... -
Üzümde Bulunan Fitokimyasallar ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Çalkan Sağlam, Özlem; Sağlam, Hayri; Mert, Emre (Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisleri Derneği, 2021)Fitokimyasallar, son yıllarda sağlık üzerindeki olumlu etkileri ve özellikle bazı kanser türleri ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmalarıyla dikkat çekmektedir. Bu bileşiklerin sağlık açısından en önemli etkisi vücutta ...