Browsing by Author "Akpınar Borazan, Alev"
Now showing items 1-20 of 91
-
Analyzing Total Cost Parameters Priorities in the Catering System By Using Analytical Hierarchy Process
Akpınar Borazan, Alev; Heycan, Reyhan (ICENS, 2016)This paper aims to determine the relative weights of the decision criteria and piriorities of alternatives which effective on the total cost of the catering system. Here analytical hierarchy Process is applied for getting ... -
Applications of Composite Flour Development of Composite Wheat-RyeOkra Seed Breads
Akpınar Borazan, Alev; Yılmaz, Murat (Nevşehir Üniversitesi, 2017)Bread is essential part of the diet for people especillay in the developing countries. Traditionally bread are manufactured mainly wheat and rye flours. -
Atık Tavuk Tüyünün Zemin İyileştirmesinde Değerlendirilmesi
Akpınar Borazan, Alev; Görgün, Burak; Bozkurt, Ertaş; Kuru,Duygu; Ural, Nazile (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2018)The aim of this study is to investigate that the waste chicken feather, which occur in chicken cutting plants, can or can't be used as additive in the improvement of silty soils. It is necessesary that the development ... -
Atık Yumurta Kabuğu Katkısının Polyester Kompozit Malzeme Üretimine Etkisi
Akpınar Borazan, Alev; Kuru,Duygu; Sert, Süleyman (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, atık yumurta kabuğundan hazırlanan katkı ile güçlendirilmiş polyester esaslı kompozit malzeme üretilmiştir. Atık yumurta kabukları yerel bir Catering firmasından alınarak temizlenip, kurutulup öğütülmüş ve ... -
Bilecik İlinde Yaşayan İlk Öğretim Orta Öğretim ve Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Beslenme Eğitiminin Beslenme Bilgileri Alışkanlıkları ve Yiyecek
Akpınar Borazan, Alev; Gökdai, Duygu (T.C. Başbakanlık, 2015)Yapılan çalışma Bilecik ilinde ilköğretim, orta öğretim ve üniversite öğrencileri uygulanan beslenme eğitiminin beslenme bilgileri, alışkanlıkları ve yiyecek tercihleri üzerine etkisini belirlemek için yapılmıştır. Araştırma ... -
Bilecik İlinde Yetiştirilen Şerbetçiotu’nun (Humulus Lupulus L.) Bazı Kimyasal Özellikleri, Ekstraksiyonu ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
Akpınar Borazan, Alev; Açıkgöz, Çağlayan; Şimşek, Veli; Akpınar Borazan, Alev; Açıkgöz, Çağlayan; Şimşek, Veli (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2012)Bu çalışmada Bilecik ili Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen farklı iki çeşit (E ve G kodu verildi) şerbetçiotu (Humulus lupulus L.) kullanıldı. Araştırma konusu şerbetçiotu çeşitlerinde % nem, % kül, % protein değeri gibi ... -
Bilecik Merkezde, Orta Adölesan Dönemdeki Öğrencilerde Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi
Akpınar Borazan, Alev; Açıkgöz, Çağlayan (Gıda Mühendisleri Odası, 2010)Günümüzde gençler endüstrileşme ile bilgisayar ve televizyon karşısında sedanter bir yaşam seçmekte, "fast food" tarzı beslenme alışkanlığı gösternektedir. Bu tanımlayıcı çalışma lie Bilecik ili merkez bölgesindeki orta ... -
Bitkisel yağların ve selüloz dolgu maddelerinin lastik sırtının kalite özelliklerine etkisi
Alkan, Anıl (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Bu çalışmada, ticari lastik sırtlarının selülozik lif ve bitki bazlı yağ kullanılarak modifiye edilmesi sonucu ekonomik ve çevreye duyarlı lastiklerin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada selülozik yapısı nedeniyle dolgu ... -
Bor nitrür ince filmle cam malzemelerin UV koruyucu özelliklerinin geliştirilmesi: Zeytinyağı örneği
Kuru, Duygu (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu tez çalışmasının amacı uygulanması pratik olan ve ekonomik bir yöntemle bor nitrür nanotabaka (BNNSs) ince filminin elde edilmesi ve cam gıda ambalajı üzerinde kaplama olarak bazı mekanik, fiziksel ve optik özelliklerin ... -
Buğday/çavdar/bamya kompozit ununun ekmeğin bazı kalite özelliklerine etkisi
Yılmaz, Murat (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Ekmek özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar için günlük beslenmenin önemli bir parçasıdır. Geleneksel ekmek çoğunlukla buğday ve çavdar unundan üretilir. Kompozit unlar farklı olsa da mutlaka sebze unları içerir ... -
Cam Malzemelerin Daldırma Yöntemiyle Bor Nitrür İnce Filmle Kaplanmasının Araştırılması
Akpınar Borazan, Alev; Kuru, Duygu; Akpınar Borazan, Alev; Kuru, Duygu (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2020)Bu projenin amacı kolay uygulanabilen, ekonomik bir yöntemle bor nitrür nanosheet (BNNSs) ince filmlerinin elde edilmesi ve cam gıda ambalajı üzerinde kaplama olarak bazı mekanik, fiziksel ve optik özelliklerinin ... -
A case study of effective factors on the right industrial lubricating oil choosing
Akpınar Borazan, Alev; Açıkgöz, Çağlayan; Andoğlu, Ecem Müge (Kocaeli: ENT MAKİNA ENERJİ MÜH. İNŞ. OTOM. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ, 2014)The objective of this research is centered on obtaining the factors which effect of the quality and quantities of the used lubricating oils and additives of companies at the first organized industrial zone (OZI, ... -
Chemical compositions of okra (Hibiscus esculenta L.) seeds and skins
Akpınar Borazan, Alev; Açıkgöz, Çağlayan; Özbay, Nurgül (TÜBİTAK, 2011)Mature okra was obtained from Bilecik in the west region of Turkey in late August 2009 and separately, divided 0 seeds and skins. Moisture contents were immediately measured on arrival. The seeds and skins were shed using ... -
The Chestnut Shell/Kaolin -Reinforced Hybrid Polyester Composite: Preparation, Characterization
Akpınar Borazan, Alev; Alp Adıgüzel, Günce (CEST, 2017)The developing world comes to face with unconscious consumption and waste formation as a result of industrialization and urbanization. Urban and food factories bulky food waste is a very heterogeneous material flow usually ... -
Commercial Apple Juices with a Controlled Phenolic Content and Antioxidant Capacity
Akpınar Borazan, Alev; Andoğlu, Ecem Müge (Queen's University Belfast, 2014)Recently, trends in food industry lead to the production of functional foods enriched with biologicalty may active compounds beneficial to human health. Apple juices are notable example of functional foods that source be ... -
COMPARISON OF PINE CONE POWDER MICA CONTENT ON THE MECHANICAL PROPERTIES OF POLYESTER COMPOSITES
Akpınar Borazan, Alev; Açıkbaş, Gökhan; Gökdai, Duygu; Yılmaz, Sevcan (Giresun Üniversitesi, 2008)Wood as a building material is as old as mankind. -
Çay ve yumurta kabuğu ilavesinin kompost oluşumuna etkisi ve kompost karakterizasyonu; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi uygulama örneği
Buğdaycı, Gözde (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışmada; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi çay ocağı atıkları, Üniversite yemekhanesi günlük öğün hazırlama atıkları ve öğrencilerin kuruyemiş atıkları kompost hammaddesi olarak sağlanmıştır. ... -
Degradation of Reactive Blue by the Mixed Culture of Aspergillus Versicolor and Rhizopus Arrhizus in Membrane Bioreactor (MBR) System
Açıkgöz, Çağlayan; Gül, Ülküye Dudu; Özan, Kadir; Akpınar Borazan, Alev (Taylor & Francis, 2016)The main purpose of this study was to investigate reactive dye removal capability of mixed fungal biomasses (Rhizopus arrhizus and Aspergillus versicolor) under non-sterile conditions with the inherent advantages of the ... -
Determınatıon of Prıorıtıes By The Manufacturer For Fraud Processed Meat Products In Turke
Akpınar Borazan, Alev (Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi, 2016)Determınatıon of Prıorıtıes By The Manufacturer For Fraud Processed Meat Products In Turke -
Drying effects on the antioxidant properties of tomatoes and ginger
Akpınar Borazan, Alev; Aktürk Gümüşay, Özlem; Ercal, Nuran; Demirkol, Omca (Elsevier, 2015)In this study, the effects of four different drying processes, sun drying (SD), oven drying (OD), vacuum oven drying (VOD) and freeze drying (FD) for tomatoes (Solanum lycopersicum) and ginger (Zingiber officinale) in terms ...