Browsing by Author "Bozan, Berrin"
Now showing items 1-6 of 6
-
Effect of pectolitic enzyme and mash heating techniques on the phenolic composition of okuzgozu wines
Akpınar Borazan, Alev; Bozan, Berrin (Pamukkale Üniversitesi, 2011)In recent years there has been growing interest in the study of antioxidant activity of red wine, due to its beneficial effects associated with reduced risk of coronary heart diseases. Antioxidant capacity of red wine comes ... -
Effect Of Processing On Total Phenolic Content And Antioxidant Activity During The Öküzgözü Red Wine Making By The Different Vinification Techniques
Akpınar Borazan, Alev; Bozan, Berrin (European Research Council, 2015)It was studied the influence of processing on total phenolic content and the antioxidant activity during the Öküzgözü winemaking by the different vinification techniques, in the present study.Öküzgözü red wines were made ... -
The influence of pectolytic enzyme addition and prefermentative mash heating during the winemaking process on the phenolic composition of Okuzgozu red wine
Akpınar Borazan, Alev; Bozan, Berrin (Elsevier, 2013)The effects of pectolytic enzyme addition and mash heating prior to fermentation on the phenolic component of Okuzgozu red wine during the winemaking and ageing processes were investigated. In general, the highest concentration ... -
Kırmızı üzüm proses atıklarından polifenollerin basınçlı sıvı ekstraksiyonu
Güler, Gülşah (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışmanın amacı, basınçlı solvent ekstraksiyon yöntemi ile kırmızı üzüm proses atıklarından polifenollerin geri kazanılmasıdır. Basınçlı sıvı ekstraksiyon parametrelerinin (Sıcaklık, ekstraksiyon süresi ve pH), ... -
Montmorillonit destekli bimetalik katalizasyonu ve C5-C6 şekerlerinin dönüşüm üzerine etkilerinin incelenemesi
Hatipoğlu, Zehra Sevde (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu çalışmada, biyokütle türevi şekerlerden 5-hidroksimetilfurfural, furfural, levulinik asit ve formik asit gibi platform kimyasallarının bimetalik katalizörler ile katalitik üretimi araştırılmıştır. Bimetalik katalizörlerin ... -
Öküzgözü Üzümünden Şarap Üretiminde Enzim İlavesinin Uygulanan Proseslerde Antioksidan Aktivite Üzerine Etkisi
Akpınar Borazan, Alev; Bozan, Berrin (Gazi Üniversitesi, 2010)Enzim ilavesinin farklı şarap üretim kademelerinde Öküzgözü üzümünden üretilen şarabın antioksidan aktivitesi üzerine etkisi incelenmiştir. Öküzgözü üzümünde kabuk, çekirdek ve şıranın özellikleri belirlenmiştir. Öküzgözü ...