Browsing by Author "Cumhur, Öznur"
Now showing items 1-4 of 4
-
Geleneksel Gıdalardan Dartı'nın Üretim Yöntemi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Cumhur, Öznur (Gıda Teknolojisi Derneği, 2019)Bu çalışmada, geleneksel bir gıda olan dartının üretiminin kayıt altına alınması, bileşim ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi, ürünün kalitesini kaybetmeden üretilmesi ve zamanla kaybolmasının önlenmesi hedeflenmiştir. ... -
Sokak gıdalarının güvenliği için risk faktörlerinin değerlendirilmesi
Cumhur, Öznur (Özkan ÖZDEN, 2020)Sokak gıdaları ucuz, besleyici, lezzetli, her zevke uygun, otantik ve kültürel olduğu kadar erişimi kolay olduğu için toplumlar tarafından kabul görerek tüketilmektedir. Çok fazla çeşitlilikte olan sokak gıdalarında uygulanan ... -
Ultraviyole A ve B ışık uygulamasının hasat sonrası marullarda (Lactuca sativa) bazı kalite değerlerine etkisi
Devlez, Emre (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada, ülkemizde 12 ay süre ile yetiştirilebilen kıvırcık marula (Lactuca sativa var. crispa) farklı dozlarda UV-A ve UV-B ışığı uygulanmış ve bu uygulamaların bazı kalite değerleri üzerine etkileri incelenmiştir. ... -
Ultraviyole Işın Uygulamasının Marulun Kalite Özelliklerine Etkisi
Cumhur, Öznur; Akpınar Borazan, Alev; Devlez, Emre; Cumhur, Öznur; Akpınar Borazan, Alev; Devlez, Emre (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2022)Bu çalışmada ülkemizde en çok yetiştirilen marul türlerinden biri olan kıvırcık marulda (Lactuca sativa var. crispa) farklı dozlarda ultraviyole A ve ultraviyole B ışın uygulaması yapılarak maruldaki bazı kalite kriterlerine ...