Browsing by Author "Mut, Hanife"
Now showing items 1-8 of 8
-
Bilecik Ekolojik Koşullarinda Farklı Yonca (Medicago Sativa L.) Çeşitlerinin Ot Verimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz, Ali Baran; Mut, Hanife (2022)Bu araştırma, Bilecik ekolojik koşullarında farklı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin kuru ot verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla 2020-2022 yılları arasında iki yıl süreyle yürütülmüştür. Denemede ... -
Bilecik ekolojik koşullarında farklı yonca çeşitlerinin ot verimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Yılmaz, Ali Baran (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Bu araştırma, farklı dormansi grubunda yer alan 22 adet yonca (Medicago sativa L.) çeşidinin Bilecik ekolojik şartlarında verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, Ranger, Toros, Blue Moon. ... -
Bilecik ekolojik koşullarında ikinci ürün olarak ekilen farklı silajlık mısır çeşitlerinin silaj verimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Burgu, Levent (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Bu çalışma Bilecik ili ekolojik koşullarında ikinci ürün olarak ekilen 22 adet farklı silajlık mısır çeşidinin (Samada-07, Arifiye, Sakarya, ADA-9510, ADA-9516, ADA-523, AGA, Kerbanis, Keravnos, Kolessous, Simpatico, ... -
Bilecik Ekolojik Koşullarında İkinci Ürün Olarak Ekilen Farklı Silajlık Mısır Çeşitlerinin Silaj Verimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Mut, Hanife; Burgu, Levent; Mut, Hanife; Burgu, Levent (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2022)Bu çalışma Bilecik ili ekolojik koşullarında ikinci ürün olarak ekilen 22 adet farklı silajlık mısır çeşidinin (Samada-07, Arifiye, Sakarya, ADA-9510, ADA-9516, ADA-523, AGA, Kerbanis, Keravnos, Kolessous, Simpatico, ... -
Bilecik İli Yem Bitkilerinin Mevcut Durumu
Gülümser, Erdem; Mut, Hanife; Meşe, Abdulmuttalip (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2019)Hayvancılığın vazgeçilmez besin kaynaklarından biri de kaba yemlerdir. Bilecik ilinde 6.008 hektar çayır mera varlığından ve yem bitkileri ekilişlerinden toplam 69.334 ton kuru ot üretimi sağlanmaktadır. İlde 44.997 BBHB ... -
Farklı Soya Fasulyesi (Glycine Max L.) Çeşitlerinde Sekonder Metabolitlerin Belirlenmesi
Gülümser, Erdem; Mut, Hanife; Ergin, Nurgül; Gülümser, Erdem; Mut, Hanife; Ergin, Nurgül (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2021)Bu çalışmada farklı soya (Glycine max) genotiplerinin izoflavon (daidzein ve genistein) ve izoflavon glikozit (daidzin ve genistin) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Materyal olarak 11farklı çeşit (Altınay, ... -
A preliminary study on change of mistletoe (Viscum album L.) silage quality according to collection time and host tree species
Öztürk, Yasin Emre; Gülümser, Erdem; Mut, Hanife; Başaran, Uğur; Çopur Doğrusöz, Medine (TÜBİTAK, 2022)In this study, it was aimed to determine the silage quality of mistletoe (Viscum album L.) collected from wild pear (Pyrus amygdaliformis) and poplar trees (Populus canadensis) in January, July, August, and December. The ... -
Variation and association in Lathyrus species based on seed biochemical constituents
Başaran, Uğur; Gülümser, Erdem; Çopur Doğrusöz, Medine; Mut, Hanife (Range Management SOC India, 2019)The seeds of twelve Lathyrus species were analyzed for crude protein, ODAP, ash, mineral contents and thousand seed weight. CP content varied from 20.78% in L. cicera to 30.92% in L. ochrus. ODAP content was the most ...