Yayın tarihi için UBF_Yayın Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
-
A Comparison of Perceptions of Local People Regarding Tourism and Tourism Support According to Their Socio-Economic Status and Educational Level
(2019)The robust development of tourism is not possible without the support of the local people. On the other hand, the local people are the main shareholders who are directly affected by the development of tourism in a destination. ... -
Kadın Sağlığı, Sanitasyon Ve Sürdürülebilirlik Bağlamında Menstrual Kapkullanımına Yönelik Netnografik Bir Çalışma
(2019)Menstrual kaplar, küçük bir fincan ya da zil şekline benzeyen esnek bir yapıya sahip tıbbi silikon, lateks veya thermoplastic elastomer gibi insan vücuduna uyumlu çeşitli malzemeler kullanılarak üretilen kadın hijyeni ... -
Turizm Bağlamında Geleneksel Türk El Sanatı Lületaşı İşlemeciliğinin Değerlendirilmesi
(Bingöl Üniversitesi, 2019)Bir toplumun geçmişi ile geleceği arasında bağ kuran, o toplumun sanatını, kültürünü yansıtan geleneksel el sanatları destinasyonun turistik çekiciliğini arttırmaktadır. Bazı el sanatları, turistler için hediyelik veya ... -
Şehir Turizminde Sosyo Demogra5ik Özelliklerin Turistlerin Tekrar Ziyaret Etme ve Tavsiye Etme Niyetleri Üzerine Etkisi
(2019)Şehir turizmi, özellikle son yirmi yıldır tüm dünyada gelişme göstermiştir ve alternatif bir turizm türü olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. Her yıl giderek artan sayıda ziyaretçi çeken şehirlerin, sürekli gelişen ve ... -
Kültürel Mirasın Korunması ve Sürdürülmesinde Turist Rehberlerinin Rolü
(2019)Kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve aktarılmasında rol sahibi olan aktörlerden biri turist rehberleridir. Buradan hareketle, çalışma Kapadokya Bölgesi’nde hizmet veren turist rehberlerinin bölgedeki kültürel mirasın ... -
An Evaluation for Participation Motivations of Professional and Non-Professional Visitors: The Case of Travel Turkey İzmir Fair
(Yaşar Üniversitesi, 2019)One of the major factors that enable the maximization of the benefits of fairs the importance of which is increasing day by day is the determination of the motivations and satisfaction perceptions of the participants. In ... -
Geleneksel Gıdalardan Dartı'nın Üretim Yöntemi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2019)Bu çalışmada, geleneksel bir gıda olan dartının üretiminin kayıt altına alınması, bileşim ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi, ürünün kalitesini kaybetmeden üretilmesi ve zamanla kaybolmasının önlenmesi hedeflenmiştir. ... -
Sokak gıdalarının güvenliği için risk faktörlerinin değerlendirilmesi
(Özkan ÖZDEN, 2020)Sokak gıdaları ucuz, besleyici, lezzetli, her zevke uygun, otantik ve kültürel olduğu kadar erişimi kolay olduğu için toplumlar tarafından kabul görerek tüketilmektedir. Çok fazla çeşitlilikte olan sokak gıdalarında uygulanan ... -
Sesimi Gören Var mı? Fotoses Yönteminin Spor Bilimlerinde Kullanım Potansiyeline İlişkin Kuramsal Bir Çerçeve
(Gazi Üniversitesi, 2020)Spordaki deneyimler, özel gruplar ve bireyler açısından birçok farklı sonuçlar hakkında zengin bilgiler sağlar. Fotoses (photovoice), katılımcıların yaşadıkları deneyimlerin çeşitli yönlerini belgelemek ...